Totaal 15 recensies

Recensie

Wij hebben heerlijk op het terras van de Batterij gegeten. Fish & Chips waren krokant en erg lekker. Vlotte...

Meer...01-08-2018 Meer recensies

Over Ons

Alvast een korte introductie over het restaurant. Al hopen wij uiteraard snel persoonlijk kennis met u te maken in het opgefriste restaurant!

Geschiedenis van De Batterij

Het Hollands Diep heeft in het verleden een belangrijke rol gespeeld bij de verdediging van ons land. Om het land te beschermen tegen diverse dreigingen en/of aanvallen, o.a. van Keizer Joseph II en de Fransen, is men in 1792 overgegaan tot de aanleg van 2 batterijen te Strijensas. Hiervan was er 1 ter bescherming van de toenmalige haven van Strijensas. Het restaurant is dus vernoemd naar de batterij die toentertijd op deze locatie gevestigd was.

Tegenwoordig is de locatie van Restaurant De Batterij vooral bekend vanwege de daar gevestigde jachthaven, het pittoreske dorpje met herkenbare vuurtoren en momumentale ophaalbrug, maar ook van het naastgelegen natuurgebied dat zich voor prachtige wandel- en fietstochten leent. Kortom, Restaurant De Batterij is op deze unieke plaats dé locatie voor uw lunch, diner, high-tea, barbeque, feest, zakelijke bijeenkomst, bruiloft, jubileum of gewoon een heerlijk kopje koffie.