Totaal 14 recensies

Recensie

Afgelopen donderdag een diner gehad met de sector. Was in een woord GEWELDIG. Een heerlijke amuse van tonijntataki,...

Meer...29-11-2016 Meer recensies

Over Ons

Alvast een korte introductie over het restaurant en onszelf. Al hopen wij uiteraard snel persoonlijk kennis met u te maken in het opgefriste restaurant!

Geschiedenis van De Batterij

Het Hollands Diep heeft in het verleden een belangrijke rol gespeeld bij de verdediging van ons land. Om het land te beschermen tegen diverse dreigingen en/of aanvallen, o.a. van Keizer Joseph II en de Fransen, is men in 1792 overgegaan tot de aanleg van 2 batterijen te Strijensas. Hiervan was er 1 ter bescherming van de toenmalige haven van Strijensas. Het restaurant is dus vernoemd naar de batterij die toentertijd op deze locatie gevestigd was.

Tegenwoordig is de locatie van Restaurant De Batterij vooral bekend vanwege de daar gevestigde jachthaven, het pittoreske dorpje met herkenbare vuurtoren en momumentale ophaalbrug, maar ook van het naastgelegen natuurgebied dat zich voor prachtige wandel- en fietstochten leent. Kortom, Restaurant De Batterij is op deze unieke plaats dé locatie voor uw lunch, diner, high-tea, barbeque, feest, zakelijke bijeenkomst, bruiloft, jubileum of gewoon een heerlijk kopje koffie.

Even voorstellen

Chef Joop Lagerweij

Als liefhebber van lekker eten heb ik in 2004 de stap gezet om van mijn hobby mijn beroep te maken. Ik ben de koksopleiding gaan volgen. Vele diploma’s en jaren ervaring later, ben ik nu de eigenaar en Chef van Restaurant De Batterij. Als kok begonnen in het Zalmhuis in Capelle aan den IJssel, later bij Hit Eten & Drinken bij de golfbaan van Nieuwerkerk aan den IJssel. Inmiddels veel ervaring met koken op hoog nivo: 5 jaar lang bij de Euromast in Rotterdam. Sinds 2013 run ik mijn eigen cateringbedrijf Real Food Catering, catering op locatie en bij evenementen. Zo veel als mogelijk bereid ik mijn gerechten met verse ingrediënten en gebruik ik streekproducten uit de Hoeksche Waard. Daar kunt u het komende seizoen volop van genieten.

Gastheer Erik Meijer

Lang geleden ben ik als waterklerk begonnen in de scheepvaart, nu als gastheer van Restaurant de Batterij heb ik weer zicht op schepen en water. In de tussentijd heb ik wel diverse horeca opleidingen gevolgd en diploma’s behaald. Mijn horeca ervaring heb ik o.m. opgedaan in seizoensbedrijven op het strand van Hoek van Holland en als horeca manager op Duinrel. In 1997 ben ik als zelfstandig horeca ondernemer aan de slag gegaan en sindsdien heb ik een cafetaria, bruin café, cateringbedrijf en eetcafé geëxploiteerd.

Succes

Wij zijn blij dat Erik & Joop vol enthousiasme aan de slag zijn gegaan om van Restaurant De Batterij een succes te maken. Met het opgefriste interieur en terras in combinatie met de kwaliteit uit de keuken geserveerd met een vriendelijke lach,...

Lees verder